Kreatív Istennel Töltött Idő

KreatívITI

KreatívITI

Bekötött szemmel

Áldásközvetítő

2020. október 26. - hodosikatica

blindfold.png

Ismerek egy bizalom játékot. Bekötik a szemed, hogy ne láss, aztán egy-egy székekből, dobozokból stb. épített akadálypályán kell úgy végigmenni, hogy ne menj neki semminek, vagy ne lépj rá valamilyen akadályra. A többiektől, akik látják a pályát, kapsz instrukciókat, hogy merre menj, hol fordulj el. Ez egy bizalom játék, mert a többiekben kell bíznod, hogy megfelelő utasításokat mondanak, és még akkor is megtörténhet, hogy mégis eltéveszted a célt és nekimész valaminek.

Egyszer úgy játszottuk el ezt a játékot, hogy még csak akadályokat sem állítottunk fel, hanem csak szóban irányítgattuk a játékost, aki persze ugyanolyan óvatosan mozgott és viselkedett, mintha akadályok sora között kellett volna átmennie. Mindezt amiatt, mert nem látott, be volt kötve a szeme.

Valóban: Istennel egy bizalomjátékban vagy. Ő arra hív el, hogy "hitben járjunk, nem látásban".(2Kor 5:8). Olyan dolgokat készített el neked, ’amit szem nem látott, fül nem hallott, szív meg sem sejthetett’ (1Kor 2:9). Ő tudja, hogy honnan jöttél, hol vagy és hová jutsz.

Azonban néha tényleg úgy érezheted, hogy be van kötve a szemed. Főleg, amikor arról kell döntéseket hoznod, hogy hol lakj, mit dolgozz, kivel házasodj stb. Ezek hitlépéseket igényelnek – belépést egy olyan földre, ahol nem tudod, hogyan fognak működni a dolgok. És csak találgatni tudsz, hogy milyen vélt vagy valós akadályok várnak rád ott. Nem látsz ugyan tisztán, de tudhatod, hogy az Úr a legjobbat akarja neked!

Bíznod kell Istenben, mert Neki nincs bekötve a szeme! Ő szól hozzád az Igéjében – alapelveket ad, amelyek útmutatást adnak. Láthatsz számos példát a Bibliában és imádkozhatsz bölcsességért és iránymutatásért.

Isten nem trükközik veled, hogy merre menj.  Ő szeret és azt mondja: ’Én az Úr vagyok a te Istened, arra tanítalak, ami a javadra válik, azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell’ (Ézs 48:17).

Egy dalban hallottam ezt: sokszor eltévedtem, de az utam soha nem vesztettem el /Third Day/ - számomra ez azt jelenti, hogy ha kitartunk Isten mellett és hallgatunk a parancsaira, soha nem veszünk el, mégha nem mindig a legjobb döntéseket hozzuk, akkor sem! Istennek mindennel van terve az életünkben, és ha az Ő iránymutatására hallgatunk, Ő megadja nekünk kegyelmét és békességét.

Lépj ki hitben, és meglátod, hogy Ő vezet majd szüntelen!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr6116258656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása