Kreatív Istennel Töltött Idő

KreatívITI

KreatívITI

Kreatív Házaspáros Randiötletek

2021. február 12. - hodosikatica

warm_browns_fall_inspirational_quotes_facebook_post_1_1.png

Ezen a héten van a Házasság hete, amely vége éppen Bálint napra, avagy Valentin napra esik az idén.  Az előttünk lévő hétvégén nagyon hideg, de nagyon napos időjárásra számíthatunk. Mindezeket figyelembe véve hogyan ünnepeld a Házasságot a Szerelmesek napján? Íme néhány kreatív randiötlet, ha közben még ’nyakadon a csacsika család’!

1. A villany lekapcsolva, a függönyök behúzva

Egy különleges estéhez kapcsoljatok le minden elektronikai eszközt, vegyétek elő az ünneplős poharakat, koccintsatok egy finom borral és rendeljetek egy finom vacsorát. Tegyetek úgy, mintha nem lenne áramszolgáltatás – a világítást gyertyafény adja, és szórakozásképpen idézzétek fel a kapcsolatotok kezdetét: hogyan ismerkedtetek meg, milyen volt az esküvőtök, mennyi minden történt veletek azóta, hogy összekötöttétek az életetek fonalát. Mondjátok el a másiknak miért szeretitek őt, mi az, amiért hálásak vagytok és imában adjatok hálát Istennek is a házasságotokért.

2. Játék – játék – játék!

Igen, biztosan sokat játszotok a gyerekeitekkel, és sokszor úgy érezhetitek, hogy a nap végén a nappali inkább egy játékbolthoz hasonlít, mégis biztatlak arra, hogy kettecskén is legyetek játékosak. Szerezettek be, vagy kérjetek kölcsön olyan társasjátékot, amit felnőttek számára terveztek, és játszatok együtt! Vannak vicces kérdezz-felelek játékok, gyors kártyajátékok vagy akár egy párnacsata alkalmával is jólesik együtt bolondozni.

Ahogyan G.B. Shaw mondta a játékról: „Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”

3. Szerelmes levelezés

Mindig jó ötlet megerősíteni a másikat abban, hogy szeretjük, és értékeljük – mindezt írásban is jó látni, ezért is figyelmes dolog képeslapot, üzeneteket hagyni egymásnak a hétvége folyamán. Amikor mi randiztunk, rengeteg sms-t írtunk egymásnak. Az együtt járásunk első évfordulójára kiírtuk az egymásnak írt üzeneteket, és egy kis scrapbook albumba ragasztgattuk a cetliket. Hagyjatok egymásnak kedves üzeneteket ragasztós noteszlapokon – a tükrön, a kávéfőzőn vagy az éjjeli szekrényen. Ha a gyerekeitek találják meg a lapokat, az sem baj, hiszen elmondhatjátok, hogy azért írtátok ezeket az üzeneteket, mert szeretitek egymást. Egy gyerek számára pedig hatalmas biztonságot és szeretetet jelent, ha azt látja, hogy a szülei még most is örülnek egymásnak és így is kifejezik a szeretetüket. Ezen a linken 5 darab szerelmes üzenethez való sablont kaptok, nyomtassátok ki, használjátok kreatívan!

 

4. Ha kihülőben van a házasság lángja

A házasság nem egy egyszerű dolog, hiszen vannak benne magasságok és mélységek is – két tökéletlen ember szövetségre lép az élet nevű csatában. Vannak diadalmas időszakok, amikor vállvetve mentek együtt előre, leküzditek az akadályokat, de előfordul, hogy fáradtság, frusztráltság erőt vesz rajtatok, és nincs kedvetek, erőtök semmihez, ami megerősítené a szövetségeteket. Azonban ne feledjétek: nem vagytok egyedül – a hármas fonál harmadik szála maga az Úr. Kapaszkodjatok bele Isten kegyelmébe és szeretetébe, emlékezzetek vissza a jó napokra és időszakokra, próbáljátok ki a fenti ötleteket szépen sorban!

Amikor a régóta boldogságban élő házasokat arról kérdezik, hogy mi a kapcsolatuk titka, mindig azt mondják: amikor valami elromlik, nem kidobni kell, hanem meg kell javítani! Kitartás és szeretet kell hozzá – ezt pedig az Úr képes megadni mindkettőtöknek! Legyetek áldottak!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr4816425020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása