Kreatív Istennel Töltött Idő

KreatívITI

KreatívITI

Jókedv és kreativitás egy szürke, esős napon?

2020. október 14. - hodosikatica

jokedve_esoben.png

Szürke, esős napokat élünk.

Reggel felébredsz, és kikukkantasz a meleg takaró alól - egyszerre rád telepszenek a nehéz felhő paplanok, és arra gondolsz, hogy inkább nem mozdulnál ki ma. Legszívesebben átaludnád az egész napot, és nem foglalkoznál semmivel. Ráadásul vinni kell a gyerekeket óvodába, iskolába, dolgozni kell menni, vásárolni is kell, és lesz az a hosszúnak tűnő értekezlet is. Mégis hogyan ébresztheted fel magadban a jókedvet, a kreativitást? Néhány Bibliaverssel fűszerezett ötlettel szeretnék segíteni Neked.

 

Olvass el egy zsoltárt!

A Rád váró hatalmas információ áradat előtt, tényleg jobb Isten Igéjében reggeli frissítőt venni, mert segít megfelelő állapotba helyezni a szíved és gondolkodásod, és segít a kreatív gondolatok előcsalogatásában is.

A legtöbb zsoltáros bizony szürkeségben, kétségben és szomorúságban kezdi el írni fohászát az Úrhoz – azonban sokszor jellemző a fordulat: az addig lamentáló írás Istent dicsőítő himnusszá válik. Például:

„Mikor azt gondoltam, hogy roskad a lábam, szereteted Uram, támogatott engem. Ha megtelik a szívem aggodalommal, vigasztalásod felüdíti lelkemet.” (Zsoltárok 94: 18-19)

 

Dicsőítsd az Urat Te is!

A borús időjárás ellenére – vagy éppen ezért még inkább - fontos, hogy a szemed Isten jóságára összpontosítsd! Hallgass dicsőítő zenét, az se baj, ha a reggeli fáradt, rekedtebb hangodon énekelsz együtt kedvenc dicsőítő csapatoddal, énekeseddel. Isten nagyon jól tudja időzíteni azokat a dalokat, amiket ’pont akkor’ hallasz, amikor szükséged van rá. Néha nem keresztény dalokkal is üzen ;). Istenre hangoltan az Ő Szellemének kifogyhatatlan tárházából vehetsz ihletet és inspirációt.

 

Vedd körbe magad színekkel!

Isten nem fekete és fehér világot teremtett, hanem a fény minden spektrumát felhasználva végtelen számú színt hozott az életünkbe. Annak ellenére, hogy most leginkább szürkébe, fáradt fehérbe és feketébe burkolózik a táj, Te dobd fel magad színekkel! Vegyél elő egy sárga bögrét, és abból idd meg a reggeli teád vagy kávéd! A narancssárga és a zöld is pozitívan befolyásolja a hangulatot, de a földszínek (bézs, barna, okker) is nyugtatóan hatnak.

 

Aki másokat felüdít, maga is felüdül

Tudom, ezt nem könnyű megtenni, de lehet gyakorolni. A mások felé való szolgálat segít abban, hogy ne mindig a saját problémáidon forogj. Ezáltal eltávolodsz a magad bajától, és Isten képes arra, hogy a másokért való fáradozásod közben Te magad is áldás légy, és áldást is kapj. "Ne keresse senki a maga javát, hanem a másét.” (IKorintus 10: 24) A legnehezebb munkahelyi körülmények között is jó tanácsként veheted az igét: „Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek.” (Kolossé 3:23) Félsz, hogy nem marad időd, energiád a saját dolgaidra? Ez is Isten Igéje:

„Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri a járandóságot, mégis ínségbe jut. Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.” (Példabeszédek 11:24-25)

Tehát, nézz fel az égre, és tudd, hogy az Úr uralkodik a magasságban! Ez a nap is Tőle van, az Ő ajándéka, és indulj el azokban a jó tettekben, amelyeket előre elkészített Neked Isten!

 

 Légy áldott, és ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr516238820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása