Kreatív Istennel Töltött Idő

KreatívITI

KreatívITI

Mit üzennek a csillagok?

2020. december 20. - hodosikatica

20201221.png

Félreértés ne essék: mai bejegyzésem sem horoszkópot, sem asztrológiai értekezést nem tartalmaz. December 21-e a téli napforduló napja, ez az ún. csillagászati tél kezdete. Ezen a napon van a leghosszabb éjszaka az északi féltekén, tehát ahol mi is élünk. Ezután már – ahogyan a népi nyelv mondja – egy-egy „tyúklépéssel” hosszabbak lesznek a nappalok.   

Bizonyára hallottad, olvastad, hogy idén december 21-én nem csak a téli napforduló miatt lesz érdekes az égbolt, hanem egy ritka bolygó együtt állás miatt is.

 

A csillagok útja

Még a teremtés hajnalán, a harmadik napon rendelte el az Úr: „Legyenek világító testek az égbolton, hogy elválasszák a nappalt az éjszakától, és meghatározó jelei legyenek az ünnepeknek, a napoknak és az esztendőknek.” (I.Mózes 1:14) Ezek szerint tehát a bolygók és a csillagok jelek, valamilyen üzenetük van. Amikor felnézel az égre, számos csillagképet figyelhetsz meg, a tengerészek a mai napig használják a csillagokat a tájékozódásra.

 

A betlehemi csillag

A teremtéskor a világító égitesteket arra használta az Úr, hogy elválassza a világosságot a sötétségtől. Amikor Jézus megszületett, az egy olyan kozmikus pillanat volt, amikor a mi dimenziónkban megjelent maga Isten, Immanuel (jelentése: velünk az Isten) Az Úr gondoskodott arról, hogy Fiának megjelenéséről legyen jel földön és égen. Egy jel, ami elválasztja a Világosságot a sötétségtől. Mert Jézussal maga a Világosság jelent meg a sötét földön. A múlt és jelen csillagászai szerint is sokan úgy vélik, hogy a betlehemi csillagot két bolygó, a Szaturnusz és a Jupiter együtt állása hozta létre. Valójában az történik, hogy Naprendszerünk két legnagyobb bolygója a Szaturnusz és a Jupiter fokozatosan egyre közelebb kerülnek egymáshoz, míg szinte egy „csillagnak” látszódnak az égen – még szabad szemmel is.

 

2020-ban is megjelenik a betlehemi csillag

Ebben a sötét és nehéz évben újra megismétlődik ez a kozmikus közelség és ezt akár te is megfigyelheted – alacsonyan, a horizont felett lehet majd látni napnyugta után, délnyugati irányban. Ez azt jelenti, hogy ha van távcsöved, akkor mindkét fényes, szabad szemmel is jól látszó bolygót a távcsöben egyetlen látómezőben láthatod. Legközelebbi helyzetükben nagyjából a telehold felényi távolságra lesz látható egymástól a két bolygó és ez karácsony napjáig nagyjából így marad. 2080. március 15-éig nem lesz ilyen közel újra a Jupiter és a Szaturnusz.

 

Mit üzen idén a betlehemi csillag?

Nézz fel az égre, és láthatod, hogy az Úr hűséges: a Földet hűségesen körül veszik a csillagok, a Nap és a Hold is ott világít, ahová annak idején Isten helyezte őket. Ha nem így lenne, már nem lennénk itt. A mostani együtt állás, ez a ritka jelenség nem véletlen. Isten így is emlékeztet  az Ő Fiának születésére, és arra a változásra, amit Ő hozott e sötét világba. Reményeim szerint azt üzeni az Úr, hogy hamarosan véget érnek a sötétség órái, a szenvedés, a világjárvány. Egy új, világosságot ígérő korszak kezdetét ígéri számomra, amelyben Isten egyre többet mutat meg az Ő jó tervéből és hív mindenkit arra, hogy vegyen részt az Ő kozmikus munkájában.

„Kelj fel, tündökölj, mert eljött világosságod, rád ragyogott az Úr dicsősége. Bár még sötétség borítja a földet, sűrű homály a nemzeteket, de fölötted ott ragyog az Úr, dicsősége meglátszik rajtad” (Ézsaiás 60:1-2)

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr8216351170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása