Kreatív Istennel Töltött Idő

KreatívITI

KreatívITI

Hitből hitbe - programajánló Jézussal

2021. április 28. - hodosikatica

dawning.png

 „Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére, (…), mert Isten a maga igazságát nyilatkoztatja ki benne hitből hitbe, ahogyan meg van írva: ’Az igaz ember pedig hitből fog élni.’” (Róma 1:16-17)

A mindennapokban azt érezni, hogy mindenkinek fogytán van az ereje és kitartása. Az előző év tavaszának ismétlődése senkinek sem könnyű, hiszen azt reméltük, hogy mára már újra szabadok lehetünk. Azonban a teljes újrakezdés még mindig várat magára. Tudjuk, hogy egyre jobb lesz, de most van a hajnalhasadás előtti utolsó perc, ami a legsötétebb, egyben a legnehezebb pillanat. Amikor már érzed a közelgő világosságot, de még nem látod azt – a hitre, Isten erejére van szükséged. Mai blogbejegyzésem remélem segít abban, hogyan töltekezz fel, amikor fáradt vagy és úgy érzed, hogy kimerültél.

 

A kapcsolat

Amikor találkoztál Jézussal, megérezted és elfogadtad az Ő örök szeretetét és megváltását. Minden megváltozott az életben. Lassan ráléptél az útra, ami az Ő megismeréséhez vezet – de ahogyan egy embert sem tudsz gyorsan megismerni, Jézus megismeréséhez is idő kell. A kapcsolat kialakításához időre van szükség. Minél több időt töltesz Isten jelenlétében, annál jobban megismered – akárcsak egy embertársadat. Amikor a Bibliát olvasod, tanulmányozod, dicsőítő zenét hallgatsz, a Szent Szellem utat nyit a szívedben, és Ő tanácsol, és megnyugtat téged. Ő az, aki vigasztal és jó úton tart. Egy jó és gyümölcsöző kapcsolathoz szükséges minőségi idő azonban olykor áldozatot követel. Kelj fel csak 15 perccel hamarabb, olvasd az Igét egy-egy Facebook átpörgetés helyett, imádkozz, amikor eszedbe jut. ’Áron is megvásároljátok az alkalmat, mert rosszak a napok’ (Efézus 5:16 CSIA) A napok, a világ a rosszra – a reménytelenség, kétségbeesés és félelem felé - visznek, de Istennél megpihenhetsz. Minél többféle ’csatornán’ kapcsolódsz Isten jelenlétébe, annál inkább ’átitatod magad az Ő jelenlétével, szeretetével. Hidd el: ha egy-egy bátorító beszélgetés a legjobb barátoddal feltölt energiával, jókedvvel és élettel, mennyivel inkább így van, amikor Jézussal vagy közösségben, aki minden szükséged betölti.

 

Öröm és békesség, mint erőforrás

„…az Úr előtt való öröm erőt ad nektek!” - mondta Nehémiás az újjáépített Jeruzsálem várfalai között. A munkában elfáradtakat Isten a nehézségek, nélkülözések és kemény munka közepette megtartotta. A munka nem ért véget, még sok építeni való akadt, de az Úr jelenlétében az izraeli nép megújulhatott testben és lélekben is. Amikor úgy érzed, hogy rengeteg munka tornyosul előtted, inkább tarts egy kis szünetet – Isten jelenlétében. A dicsőítés az egyik legnagyobb fegyver az ellenség ellen – használd! Énekelj Istennek, adj hálát az eddig elért eredményeiért, áldásokért és menj tovább! Amíg énekelsz, nem tudsz félni – ez egy tudományosan bizonyított tény. Minden napnak megvan a maga baja, de Isten kegyelme napról napra megújul! Amikor az öröm erőt ad, egyben békesség is eltölt, mert ezek mind a Szent Szellem gyümölcsei – amelyek biztosan megteremnek, ha az Úr van az életed trónján. ’A békesség Istene pedig összezúzza a Sátánt a lábatok alatt hamarosan. A mi Urunk Jézus Krisztus kegyelme legyen veletek!” (Róma 16:20)

 

Programajánló – Jézussal egész nap

„Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok.” (1Thesszalonika 5:16-17)

Az Úr Igéje itt egy egész napos programot ad nekünk. Hogyan lehet ezt a gyakorlatban ’megcsinálni’? Itt egy egyszerűen kivitelezhető programajánló:

1. Indítsd a napot dicsőítő zenével – a rádió híreire ráérsz később is, inkább tölts magadba reményt, örömet – én a KLove online keresztény rádiót és a YouTube dicsőítő zenés csatornáit szeretem leginkább, amelyek segítenek Istenre hangolni.

2. Olvass a Bibliából – akár egy-egy áhitatos könyvet vagy keresztény levelezőlistára feliratkozással elérhető bátorító e-mailt.

3. Tartsd az Igét a közeledben – írj ki néhány bátorító Igét és tűzd ki az üzenőfaladra, a mosogató fölé vagy az irodádban a naptárra! Így közel lesz az Ige a szívedben és a szádban, ami az Úr akarata, és a te javadra válik!

4. Este – már csak ahhoz van erőd, hogy TV-t nézz? Hála az Úrnak, mára már rengeteg JÓ keresztény film érhető el – pl. a www.sentfilm.hu címen. Tudtad, hogy van egy nagyon jó, napjainkban is új részekkel bővülő filmsorozat Jézusról? A címe The Chosen, és magyar felirattal is meg lehet találni a https://watch.angelstudios.com/thechosen címen. Habár az epizódok meglehetősen összesűrítve adnak betekintést Jézus szolgálatába, olyan karaktereket és történeteket láthatsz az akkori korba ágyazva, amelyek segítenek jobban megérteni Jézus korát és az Ő szeretetét. Szeretettel ajánlom!

 Tölts minden napot Jézussal, és erőd megújul!

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr6516515862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása