Kreatív Istennel Töltött Idő

KreatívITI

KreatívITI

"Nem lehetsz csendben tovább!"

2022. július 27. - hodosikatica

20220727_162144.jpg

Teljesen szíven ütött a fenti felszólítás, amikor először hallottam egy dicsőtő dalban. A gondolat így folytatódik: Az ablakon túl minden ember - Csak a te fényedre vár - Emeld fel kezed a mennyig - Hangod szálljon fel hozzá - Dicsérjétek teremtmények - Mert csak Ő, ki méltó rá.

A Szent Szellem tovább szőtte a dal üzenetét: „Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. (…) Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában.” (Jakab 1: 22, 2:17)

Van egy kis képem, egy képkeretben egy gombostűre tűzött brush-footed butterfly – ecsetlábú pillangó. Milyen szomorú látni egy ilyen szép tarkalepkét üvegfal mögött, egy élethű, de nem élő mását egy csodálatos teremtménynek. Magamat is ilyennek láttam egy ideje, így hát megvizsgáltam a kreativitással kapcsolatos hitemet is. Van-e hozzá cselekedetem? Mit teszek azért, hogy Isten elvégezze bennem és általam az Ő munkáját? Rájöttem, hogy változtatásra van szükségem. Isten Szelleme szelíden szólt, hogy itt az ideje, hogy engedelmesen tegyem az Ő akaratát. Hiszem, hogy cselekednem kell, hogy élővé és kipróbálttá váljon a hitem, amely szerint Isten jó és jót akar nekünk. Arra hívott el, hogy Őt dicsérjem, és minden testvéremet szeretettel hívjam az Ő jelenlétébe.

Több időt szeretnék Vele tölteni, minőségi időt, csendben, alázatosan, gyerekesen. Azért imádkozom, hogy töltsön be örömmel és hálával, hogy ne a körülmények tartsanak fogva, mint egy bezárt pillangót. Az Úr arra teremtett, hogy felül tudjunk kerekedni a látható világnak és a láthatatlanban megtaláljuk Őt, aki a Békesség Istene és miénk lehet az Isten békessége!

Az Atya arra biztat engem és Téged is, hogy nem kell mozdulatlanul lenni, csak túlélni a világban, hanem az a feladatunk, hogy repüljünk és tetteinkkel dicsőítsük Őt!

Törj ki és légy szabad! Hogyan? Azzal, hogy engedelmeskedsz a Szent Szellem vezetésének! Benned is ott a Fény, Te is tudsz világítani ebben a sötét és egyre sötétedő világban. Akár egyedül indulsz neki, akár támogató barátok, testvérek vesznek körül a gyülekezetben, az biztos, hogy Isten, Szent Szellem Veled van! Lehetsz szárnyaló pillangó, „aki Teremtőjének képmására állandóan megújul, hogy egyre jobban megismerje Őt.” (Kolossé 3: 10)

Isten szeret Téged és feladata van a számodra! Átadta és a mai napig adja az Ő üzenetét, örömhírét, amit el kell mondanod! Nem lehetsz csendben tovább! Légy áldott!

20220727_165157.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr7017892389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása