Kreatív Istennel Töltött Idő

KreatívITI

KreatívITI

Tervezz az Úrral!

2021. január 08. - hodosikatica

tervezzazurralpost.png

Még mindig az új év első napjait éljük, túl a karácsonyi és szilveszteri vacsorákon, a sok-sok bejglin és szaloncukron. Itt a blogon is olvashattatok évzáró, leltározó gondolatokat, most azonban itt az ideje, hogy belekezdjünk az új évbe.

Évtervező módszerek tucatjai állnak rendelkezésre, én most mégis arra bátorítalak, hogy tervezz az Úrral!

 

Ember tervez, Isten végez

Gyakran szoktuk ezt a mondást emlegetni, amikor valamilyen váratlan dolog megmásítja vagy szabotálja az eredeti elképzeléseinket. A tavalyi esztendő például ékes példája volt annak, hogy mennyire felboríthatja egy-egy esemény a megálmodott tervünket. „Tehát akik azt mondjátok: Ma vagy holnap elmegyünk abba a városba, és ott töltünk egy esztendőt, kereskedünk és nyereséget szerzünk; azt sem tudjátok, mit hoz a holnap! Mert a ti életetek olyan, mint a lehelet, amely egy kis ideig látszik, aztán eltűnik. Inkább ezt kellene mondanotok: Ha az Úr akarja és élünk, és ezt vagy azt fogjuk cselekedni.” (Jakab 4:13-15) Az Úr akarata tehát mindaz, ami történik, és az Ő kegyelméből tehetünk bármit is.

 

Biztonságra játszók kíméljenek!

Ahogy telnek-múlnak az évek, egyre inkább látom és érzem, hogy az Úr azt akarja, hogy Őrá hagyatkozzam és Benne bízzam mindenben. MINDENBEN.  Isten országában nem lehet teljesen magamban bízva, biztonságot nyújtó jövedelmeket gyűjtögetve élni. Jézus példázata a bolond gazdagról is ezt mondja: „Egy gazdag embernek bő termést hozott a földje, ekkor így gondolkozott magában: Mit tegyek? Nincs hova betakarítanom a termésemet. Majd így szólt: Ezt teszem: lebontom a csűreimet, nagyobbakat építek, oda takarítom be minden gabonámat és javamat, és ezt mondom a lelkemnek: Én lelkem, sok javad van sok évre félretéve: pihenj, egyél, igyál, vigadozzál! Isten azonban azt mondta neki: Bolond, még az éjjel elkérik tőled a lelkedet, kié lesz akkor mindaz, amit felhalmoztál? Így jár az, aki magának gyűjt, és nem Isten szerint gazdag.” (Lukács 12:13-21) Biztonságunk csak Isten ajándéka, és csak akkor a miénk, ha teljesen megbízunk az Úrban. „Ti se kérdezzétek tehát, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, és ne nyugtalankodjatok. mindezeket a pogányok kérdezgetik. A ti Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van ezekre.” (Lukács 29-30)

 

Éld naponként az életed

Minden nap, amikor felébredsz, egy új napot és új esélyt kapsz Istentől. Hajlamosak vagyunk túl nagy távlatokban és szélsőségekben gondolkodni – mi lesz, holnap, ebben az évben, 10 év múlva. Mert Érdekes, hogy az Úr mindig naponta gondoskodott a pusztában vándorlókról (kivéve pénteken, amikor 2 napnyi adagot is megkaptak, hogy ne szegjék meg a szombatnapi nyugalmat), egy napra elegendő manna és fürjhús állt rendelkezésükre. Több igeverset is találunk, amiben a napok képezik az időszámítás alapját: „A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként” (Lukács 11:3); „Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja” (Máté 6:34).

Így hát számomra az tűnik bölcs dolognak, ha minden nap Isten vezetésére hagyatkozom, és egyszerre csak egy nappal tervezek. Az az igazság, hogy ez még nálam is ’teszt üzemmódban’ van, és sokszor elbukom abban, hogy minden nap Istenbe vetett bizalommal és Tőle való függésben töltsem el a napot. Nekem is kihívás ez az életmód, de az Ige, a Szent Szellem meggyőző ereje segít abban, hogy felismerjem és megéljem ezt az igazságot.

Tervezzünk Istennel ebben az évben is!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr1916377338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása