Kreatív Istennel Töltött Idő

KreatívITI

KreatívITI

Leltár miatt nyitva

2020. december 31. - hodosikatica

leltar_1.jpg

Eljött az év utolsó napja – nagyon várom már az új évet, és az új kezdeteket. Bármilyen keserves és nehézségekkel teli esztendőt is hagyunk magunk mögött, ilyenkor mindenki készít egy leltárt, egy összegzést, hogy mi is történt az évben. Arra gondoltam, hogy magam is kinyitom a szívem, és megvizsgálom, mi is történt velem, különös tekintettel a blog eddigi életére.

 

Egy kis blog statisztika

A KreatívITI blog 2020. szeptember 10-én indult el, azóta ez a 30. bejegyzésem. Ez azt jelenti, hogy kb. hetente 1-2 blogcikket olvashattatok, amit továbbra is próbálok majd tartani.

A blog.hu címlapjára 3 alkalommal került ki egy-egy cikkem, ami a blog olvasottságát jelentősen megdobta: a legtöbben az alábbi bejegyzéseket olvasták el: A kreativitás útvesztőjében, 5 érdekesség a Narnia krónikáiból, A képzelet csodája - a kockázatokról és mellékhatásokról olvasd el ezt!

Nagyon sokan olvasták még a reformáció napján írt írásomat is: 5 dolog, amit a Reformációnak köszönhetünk.

Azt szokták mondani, hogy csak olyan témáról érdemes blogot indítani, amivel minden nap akarsz és szeretsz foglalkozni – nos, velem is ez történik, amikor a kreativitás Isten szerinti útjait keresem, és próbálom átadni mindazt a jót és bátorítást, amit én is kapok az Úrtól. Sokszor gondolkozom arról, hogy miről írjak, mivel aktivizáljalak Benneteket, kedves Blogolvasók!

A visszajelzések tehát egyelőre bíztatóak, amelyeket szívből köszönök! 

 

#posztoljigeverset2020

Az egyik aktivizáló akciónk több más szervezet és csoport részvételével az online térben került megrendezésre – hol máshol?! :) A Posztolj igeverset! felhívás 2020. október 31-én, a Reformáció napján mozgatta meg a résztvevők klaviatúráját, hiszen a Mindenre Képes Könyv csapat ötletéhez több más keresztyén Facebook csoport és weboldal is csatlakozott: Imanapló- bible journal magyarul; Inspiráló Biblia, Wycliffe Bibliafordítók, Ezazanap! baráti kör, Parókia Portál. Arra hívtunk minden keresztyén embert, hogy terjessze az Igét: Isten ígéreteit, mert hisszük, hogy ma erre van szüksége az embereknek. A bátorítás, a megvalósuló ígéret reménye az, ami erőt adhat mindenkinek.

Napjainkban fontosabb, mint valaha, hogy Istenbe, az Ő ígéreteibe kapaszkodva bízzunk az Ő jóságában és hűségében. Isten adott nekünk egy könyvet, a Bibliát, amelyben mindig találhatunk vigasztalást, erőt és reményt. Most kell hinnünk Jézusban, Isten tökéletes tervében! Ezt MINDENKINEK tudnia kell!

„Mert valahány ígérete van Istennek, azokra Őbenne van az IGEN, és ezért általa van az ÁMEN is az ISTEN dicsőségére általunk." (I.Korintus 1:20)

Reményeim szerint jövőre még nagyobb volumennel és még szélesebb körben kiterjeszthetjük ezt a kezdeményezést.

 

Ami az íróasztal fiókomból került elő

Annak ellenére, hogy a blog nagyon is digitális médium, egyik célja mégis az, hogy alkotásra bátorítson mindenkit. Ebben jó példát szeretnék mutatni, mert ha én sem csinálom, akkor hogyan mondhatom másoknak, hogy rajzoljanak, fessenek, legyenek kreatívok Isten Igéjében…;)

Ebben az évben nagyon sokat jelentett számomra, hogy a Bibliából nem csak rengeteg személyre szóló igét, hanem ihletet is kaptam arra, hogy különféle technikákat próbáljak ki igeképek készítésére. Isten kegyelméből minden nap készült egy-egy igekép, amely 4 vastagabb jegyzetfüzetben kapott helyet. Idén részt vettem egy kreatív kihívásban – ennek neve ’The Sketchbook Project’ – amelyhez szintén keresztény témát választottam. E  kis könyvecske megalkotásának nagy része pont a karantén időszakra esett, és átsegített a nehézségeken; valahogy a képek és igeversek szépen párba rendeződtek és vigasztalást, bátorítást adtak nekem és azoknak is, akiknek megmutattam.

Végül az idei adventi időszakban egy adventi kalendáriumot készítettem, amely december 24-én lett kész – ez is tele van igékkel, igazán ünnepi lett. Remélem volt, aki csatlakozott hozzám ennek elkészítésében, bár ezt csak egy kisebb FB csoporttal osztottam meg.

 

Kellemes szilveszteri ünneplést, búcsúztassuk el ezt az évet jókedvvel, bőséggel!

Holnap is írok és köszöntöm az új évet! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativkereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr9116366234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása